webshop menü
Szilánkok leszedegetése #szervizkaland

MacBook Pro üveglapcsere

Időnként elvállaljuk Macintosh gépek javítását is ahogy éppen kapacitásunk engedi – így történt ez most is. Kedves ügyfelünk MacBook Pro-jának egy kellemetlen baleset következtében betört a kijelzője. Nem teljesen szilánkosra, de éppen annyira, hogy zavaró legyen, ennek a cseréjében kérte segítségünket. Köztudott, hogy az Apple csak a komplett kijelzőmodul (LCD, üveg, alu fedlap, kameramodul, szalagkábelezés) cseréjével orvosolja ezt a problémát, ami nem éppen pénztárcabarát, gyakorlatilag a gép újkori árának a fele.

Mivel már korábban volt hasonló eset (egy autó ment keresztül egy 15″-os MacBook Pro-n, az üveg törött akkor is), elvállaltuk a javítást, méghozzá úgy, hogy külön cseréljük az üveglapot. Érthető egyébként, hogy az Apple miért csak a komplett kijelzőmodul-cserét vállalja: az üvegcsere külön nagyon kockázatos, az LCD nagyon könnyen megsérülhet, megrepedhet, a kijelző körüli gumitömítés is könnyen deformálódhat. Annyira be van ragasztva az üveglap a kijelző belső fémkeretébe, hogy nagyon nehezen és óvatosan lehet csak elválasztani úgy, hogy nyommentes maradjon.

Ritkán adódnak ilyen problémák, ezért készítettünk a folyamatról pár fényképet.

Betört kijelző Szilánkok leszedegetése Nagyon kellett vigyázni a tömítésre Üveglap felemelése Folyamatos pontos melegítés Üveglap nélkül. A beszerelt új üveglap

Ketten álltunk neki a munkának és így is majdnem két óráig tartott a repedt üveglap eltávolítása és az új, gyári üveglap felhelyezése. Nagyon figyelni kellett arra is, hogy teljesen por- és maszatmentes legyen a beszerelt új üveglap alatt a kijelző.

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

5 hozzászólás

  1. Horváth Norbert on

    Sziasztok!

    Valóban nem semmi meló! Hasonló cipőben vagyok én is. Ugyan ilyen MacPro de nekem 4 fém fül is letört ami a spiáter szerű keretet tartja. Most ragasztottam vissza. De az üveglap beszerzésével bajban vagyok nem tudnátok segíteni?
    Előre is köszönöm. Üdv. Norbert

    Válasz
  2. Opauszki László on

    Tiszteletem, nekem csak egy üveglap kellene macbook pro 13″ 2008 late re.

    Milyen áron juthatnék hozzá önöknél? Köszönettel:

    Opauszki László
    06307080900

    Válasz

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük