webshop menü
#blog #szervizkaland

iPhone 4S – Szétszedtük!

Gyors és határozott döntések eredményeképpen az APPSolute csapat pár elszánt munkatársa ma éjjel útra kelt, és reggel hatra a müncheni Rosenstrasse 1. alatti Apple Store-hoz érkezett. Nem számítottunk ekkora tömegre, kb. 3 órát kellett vármi, hogy végre bejuthassunk az üzletbe.

Tervünk az volt, hogy a hivatalos megjelenés pillanatában az elsők között vásárolhassuk meg az új iPhone 4S-t és Európában elsőként (USA-ban az iFixit megelőzött, grat!) szedhessük elemeire az új modellt, hogy érdeklődő olvasótáborunk számára mielőbb publikálhassunk képeket belső felépítéséről.

A készülék belseje első pillantásra nagyon hasonlít az iPhone 4-re, második szemrevételezés után viszont rengeteg különbség fedezhető fel:
– Az akku egy hajszálnyival nagyobb kapacitású, mint elődjében.
– Az antennák elrendezése más, a készülék kerete 3 helyett 4 részre van már osztva.
– A rezgőmotort felváltó új egység a dokkmodul mellé került és kb. kétszer annyi helyet foglal el, mint a korábbi. A rezgése teljesen más, sokkal határozottabb.
– A perifériák csatlakozói a kamera mellől a kamera alá kerültek, a szalagkábelek vezetése is máshol történik, ami a szerelhetőséget kissé megnehezíti.
– Egy-két helyen igen törékenynek tűnik a panel, emiatt még jobban oda kell majd figyelni szerelés közben, felfedeztünk néhány rejtőzködő csavart is.

Amit a legfontosabb felépítésbeli fejlesztésnek tartunk az a Home gomb belső szigetelése, hasonlóan a negyedik generációs iPod touch-hoz. Nagyon sok olyan iPhone 4-gyel találkoztunk, aminek a Home gombja a portól vagy nedvesség hatására nehezen vagy csak sokadjára érzékelt. Ez annak tudható be, hogy a készülék használójának ujjáról akarva-akaratlanul is belekerülhetett szennyeződés, nedvesség az eddig teljesen védtelen Home gomb elektronikához. Nagyon örülünk, hogy az Apple észrevette ezt a tervezési hibát és javította.

Nem is szaporítjuk tovább a szavakat, hosszú út áll még előttünk, jöjjenek a képek! Hamarosan egy iPhone 4 és iPhone 4S összehasonlítással jelentkezünk!

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

13 hozzászólás

  1. Árpi on

    Profi munka! Van arra bármi esély, hogy az „új” 8 GB-os iPhone 4-ek is megkapják ezt a szigetelt Home gombot? Vagy ez komolyabb átalakítást igényel?

    Válasz
  2. Zsolto on

    Nagyon jó képek, egy darabig törtem a fejem, hogy vajon hogy világítottatok, de látom, hogy egyrészt szerencsétek volt a kora reggeli fénnyel, másrészt nagyon jó géppel dolgoztatok, harmadrészt ügyes volt a fotós. Ez az LX5 figyelemre méltó masina!

    Válasz
  1. Apple hírek – Már pontosan tudjuk mi van az iPhone 4S-ben. Megéri váltani? on

    […] iPhone 4S felépítéséről is ejtenénk pár szót, melyről előző bejegyzésünkben már publikáltunk képeket. Örülünk, hogy a felépítési alapkoncepción nem változtatott az Apple, miszerint ugyanúgy […]

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük