webshop menü
A repedt és az új, beszerelt érintőpanel #blog #szervizkaland

Első iPad 2 kijelzőcsere Magyarországon

Nem tudunk róla, hogy más szerviz már szétszedte-e Magyarországon az iPad 2-t, mindenesetre mi pár napja kaptunk egy fehér példányt, amit alig vártunk, hogy szétszerelhessünk. Sikerült előre beszereznünk gyári alkatrészeket, így felkészülten vártuk az első törött iPad 2-t. Kerestük a legnyugodtabb időpontot, amikor többen is ráérünk, ugyanis a régebbi modellhez hasonlóan a biztonságos szétszedéshez négy ügyes kézre van szükség.

Míg a korábbi modellben jópár fém stift tartja helyén a kijelzőt (érintőpanel, LCD és a vázszerkezet), addig a kettes modellben a helyhiány miatt nagyon alapos és erős ragasztóréteg fogja a felső üveg- és digitalizálóréteget. Ennél a modellnél nem képez egységet az LCD a felső rétegekkel, emiatt jóval nehezebb (de megfelelő körülmények között természetesen megoldható!) a pormentes összeszerelés. Az alaplapot nem szedtük ki ez esetben, csak készítettünk pár fotót a munkáról és a szétszedésről.

Berepedt kijelzős iPad 2Üveg kifordítása a helyérőlDigitalizáló szalagkábeleLCD és üvegHome gomb alsó paneljeHome gomb mikrokapcsolójaLCD kiemelése3 óriás akkuMég egy kép az akkukrólAz LCD és az érintőpanel alaplapi csatlakozóiKiterítveMicroSIM foglalat az iPad 2 bal felső sarkábanDokkcsatlakozó paneljaElőlapi kameraÉrintőpanel gyári megjelöléseGyári jelzések az LCD hátánHome gomb és a mikrokapcsolóA pormentesen összerakott és működő iPadA repedt és az új, beszerelt érintőpanelA repedt érintőpanel kreatív felhasználása

Az iPad 2 felépítését tekintve nagyon hasonló a negyedik generációs iPod touch-hoz, annyi különbséggel, hogy a touch-nál az LCD-t nem lehet különválasztani az érintőpaneltől.

Szerintünk egyébként az iPad 2 egy hajszálnyival könnyebben szerelhető, mint elődje, viszont sokkal sérülékenyebb.

A megmaradt kijelzőt pedig kreatívan felhasználtuk…

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

15 hozzászólás

  1. Novák István on

    Ha megoldható az üveg és a kijelző egymástól független módon történő szerelése, miért csak együtt vállaljátok a cserét, ha a kijelzőnek egyébként semmi baja nincs? Szerintem az üveg cseréje nagyságrenddel olcsóbb lenne, nem kellene megvenni feleslegesen azt a kijelzőt, amire egyébként semmi szükség…

    Válasz
  2. Andris on

    Az üveg és kijelző (LCD) cseréje megoldható külön. Ami nem oldható meg külön az az üveg és érintőpanel cseréje. Ez tulajdonképpen egy második réteg üveglap belül a felsőhöz préselve, „átszőve” kapacitív érintésérzékelő vezetékekkel.

    Válasz
  3. Tibor on

    Üdvözletem!

    Van egy Huawei Ideos S7 Slim tabletem, melynek a kijelzője több helyen törött, egyébként teljesen működőképes. Mennyibe kerül egy esetleges javítás?

    Válasz
  4. Haltrich Sámuel on

    Sziasztok!

    Ma én is összetörtem az ipad 2-met. :(
    Érdekelne, hogy tudnátok-e nekem is segíteni. Költségek? emailen megkapom az ajánlatot?

    Előre is kösz!

    Válasz
  5. Bernadett on

    Nekem ripityára tört az IPad 2-öm kijelzője. Esetleg tudnátok-e nekem segíteni és kicserélni, mennyiért? Elöre is köszönöm.

    Válasz
  6. Molnárné Gabura Zsanett on

    Szia! A gyerekeimnek van egy IPAD mini és betőrt a képernyője! Érdeklődnék hogy lehet-e cserélni és hogy mennyibe kerül? Válaszod előre is köszönöm!

    Válasz
  7. Gerencsér Zoltán on

    Heló van egy ipad 2 aminek betörött a kijelzöje, elszakatt érintkezöpanel a gépen bejön minden de nem érzékel.Érdeklödnék mennyi lenne ennek a cseréje.Ipod 2 64gb.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük