webshop menü
Garmin vívoactive 4 teszt – navigáció az okosóra segítségével #termékteszt #okosóra

Garmin vívoactive 4 – a karodon ülő mester

Másfél éve már teszteltem a vívoactive 3 music okosórát és már akkor is elbűvölt, elsősorban persze az aktuális újdonsága, a karomról történő vezeték nélküli zenehallgatás élménye. Most pedig az érdekelt, mi mindenben fejlődött azóta az új modell, a Garmin vívoactive 4.

Kicsomagolás

Az óra természetes lelőhelye egy szabályos kocka alakú, szép, szürke Garmin doboz. Igényes, ízléses a csomagolás, ami hasonlót sejtet az óráról is.

Méretek

Az óra méretügyileg is változott picit.

A vívoactive 3 music 43.1 x 43.1 x 13.6 mm és 39 gramm volt.

Ehhez képest az új modellek közül a vívoactive 4S kicsit kisebb lett: 40.0 x 40.0 x 12.7 mm és 40 gramm.

A sima vívoactive 4 pedig nagyobb: 45.1 x 45.1 x 12.8 mm és 50.5 gramm. (Én ez utóbbi modellt teszteltem.)

A képernyő mérete szintén kicsivel nagyobb lett az elődhöz képest: 1,3 inch. A vívoactive 4s esetében viszont kisebb: 1,1 inch.

Mi van a dobozban?

  • Garmin vívoactive 4 okosóra
  • töltőkábel
  • biztonsági leírás notesz
  • használati leírás notesz

Óra indul

Az előddel ellentétben ezen az órán már 2 fizikailag érinthető gombot is találunk, a felső szolgál a bekapcsolásra. (Bár a töltés kezdetekor is bekapcsol az óra, automatikusan.) Legelőször a következő alaplépéseken kell végigmennünk. Türelem, csak pár perc és csak egyszer kell beállítani.

  1. nyelv beállítása, egy pöccintéssel, természetesen elérhető a magyar nyelv
  2. párosítás lehetősége a telefonnal (egyelőre nemmel válaszoltam, hogy haladjunk – ehhez a Garmin Connect-et kell letöltenünk a telefonunkra – AppStore | Google Play )
  3. nem: férfi – nő
  4. mértékegység: angolszász – metrikus
  5. születési évszámod megadása
  6. magasságod megadása
  7. súlyod megadása
  8. csukló: jobb vagy bal

Sportágak

A jobb felső gomb lenyomásával kiválaszthatók a sportágak, amiket a főképernyőn látni szeretnénk. Nézzük a választékot:

  • futás (normál / futópados / fedett pályás)
  • séta (sima / beltéri)Aktivitások, Garmin vívoactive 4 teszt
  • emeletmászás,
  • kerékpározás,
  • szobakerékpározás
  • súlyzózás,
  • jóga,
  • légzőgyakorlat,
  • evezőpad,
  • evezés,
  • golf,
  • snowboardozás,
  • síelés,
  • XC síelés,
  • SUP (Stand Up Paddle, vagyis állva evezés),
  • kardió,
  • pilates,
  • „elliptikus”,
  • lépcsőzés

És a „Futottak még :D” csoport, az Egyéb kategórián belül:

  • torna,
  • küzdősport,
  • kerti munka és
  • egy „edzés” (ami valószínűleg az egyedi edzési formákat takarhatja)

A tevékenységek kiválasztásához az óra felső gombjára kell röviden rányomni, ekkor jön fel a lista, amiből választhatunk, mely természetesen személyre szabható, a kedvenc sportjainknak megfelelően. Én a Futás, a Kerékpározás, a Súlyzózás, a Jóga, a Légzőgyakorlat, és a (ne nevess!) Kertészkedés aktivitásokat tettem a képernyőre. És persze nemcsak dísznek, ki is próbáltam ezeket.

Tevékenységek, melyeket én is kipróbáltam

Futás

Tudom már-már futós közhely a helyszín, mégis jó referenciapont: a Margit-szigeten futottam egy tesztkört. A teljes szigetkör távolsága az óra mérése alapján 5,32 km lett, ami úgy tudom helytálló (az a +20 méter betudható a kacskaringózásaimnak). A köridőm viszont nem stimmelt! Mármint az éppen aktuális, szinten aluli teljesítményemre gondolok :D Lehet, át kellett volna írnom az alcímet kocogásra…

Nézzünk pár képernyőképet az edzés adatairól is, a Garmin Connectből:

Kerékpározás

A „nagy futamaimat” a Mechwart tér (II. kerület) és a Dayka Gábor utca (XI. kerület) közötti ingázásaim során mértem. Egy érdekes tapasztalat, amit többször is megfigyeltem a GPS tevékenységek indításánál: a GPS jelre néha 10-15 másodpercet is várni kellett, valamikor meg pár másodperc alatt készen állt az óra az aktivitás indítására. Ennyi azért belefér, nem bosszankodtam emiatt. Minden más hasznos és érdekes információt (átlagsebesség, maximális sebesség, kalória, pulzus, szintkülönbség, stb.) a szokásos megbízhatósággal mért és jelzett az óra.

Vízálló?

Még mindig fura, hogy az Úszás neve „Medencében”. Ezt a módot most sajnos nem tudtam kipróbálni az uszodák bezártsága miatt, de valószínűsítem, hogy vissza nem fejlődött a széria a vívoactive 3 music óta, ott pedig már vizsgázott az óra vízhatlanságból és a hosszok számlálásából. Mindezt megerősítendő természetesen zuhanyzás közben is viseltem párszor az órát, a vízállósága teljesen rendben van.

Kerti munka

Noha komikus lenne, ha külön sportágnak neveznénk a kerti munkát, úgy gondolom, hogy érthető a helye az óra menüjében. Kertészkedés közben ugyanis rengeteget tudunk mozogni, szinte észrevétlenül.

Egyik nap például, amikor 3 óra 50 percet töltöttem a kertben (gyomlálás, terület előkészítés, burgonya ültetés és öntözés), több mint 800 kalóriát égettem el. Ez ugyan egy alacsony intenzitású „edzés” volt, hosszan tartott és így igencsak el is fáradtam a végére.

Az okosóra GPS alapú mérései szerint mindezidőalatt több mint 2 km-t jöttem-mentem – ez az adat eléggé meglepett! De a folyadékveszteség is, ami majdnem másfél liter volt a vívoactive 4 becslése alapján!

Viszont őszintén szólva, én kertészkedés közben levenném az okosórát (most igazából csak a teszt miatt viseltem). Az  óra új állapotában szinte csillog, és nemcsak az árcédula miatt, hanem amúgyis érződik rajta, hogy egy nagyobb értéket viselsz a csuklódon, egy „prémium okosóra” érzetét kelti. Ha valami nagyobbat ütődik, koppan a karunkon, vagy valamit lesúrolunk… lehet, hogy oda a karcmentes felület… Ezért én annak, aki sok fizikai munkát végez nap mint nap, nem biztos, hogy ajánlanám az órát. Inkább nyugalmasabb, de edzésekkel tarkított életmódhoz az ideális.

Az előbbi aggodalmat ellensúlyozandó, pici ütődések szinte biztos, hogy érték az órát a pár hetes tesztem alatt és ezekből semmi nem látszódik az óra felületén. De ha tényleg rendesen befognánk a munkába, nem tudom megmondani, hogy milyen hamar válna „új állapotúból” „újszerűvé”, majd „használttá”.

Egy (szoftver-)fejlesztenivaló!

Garmin vs. Google térkép

Garmin vs. Google térkép

Habár számomra nem volt nagy jelentősége, észrevettem egy szerintem elég súlyos bakit a Garmin Connect-ben: egy régi (Google?) térképen mutatta a tevékenységemet!

Csatoltam is egy összehasonlítást, amin látszik, hogy 2020-ban hogy néz ki a Google felvétele (ez fedi a valóságot) és hogyan látszódott a Garmin Connect-ben a kerti munka tevékenységem térképe.

Igazából nem értem ezt, egy ilyen nagy nevű márkától ez meglepett és furcsának találom (lehet, hogy csak nálam volt így valamiért?), mindenesetre úgy gondolom, hogy egy szoftverfrissítéssel ezt simán meg fogja oldani a Garmin.

Aztán rájöttem – én balga –, hogy talán frissíteni kéne a Garmin Connect applikációt. De meglepetésemre ez sem oldotta meg a térkép-ügyet! Ha van tipped mi lehet a gond vagy mit rontok el (ha én vagyok a ludas), kérlek írd meg hozzászólásban!

Navigálás ismeretlen helyeken

Bár nem sport, külön tevékenységként van számon tartva. Hasznos lehetőség. Például elmentem kirándulni a Bakony szélénél és bár nem egy haladó terepen voltam, ahol eltévedne az ember, az óra stabilan mutatta az irányt és a távolságot hazáig. Akkor érzékeltem volna csak igazán az óra hasznát, ha tényleg eltévedek és a kütyü kihoz a rengetegből… De nem baj, erre is kitaláltam valamit!

Danival, egy régi középiskolai barátommal nekivágtunk a bakonyi rengetegnek. Egy ismeretlen helyen, ahol még soha nem jártam, kijelöltünk egy pontot a földön, amit megjelöltünk 4 kis fadarabbal. Elmentettem a helyet az órával. (Később a Navigáción belül ki lehet választani az elmentett helyeket, és az óra arra kalauzol.)

Egy bakonyi erdő rejtekének GPS koordinátái

Egy bakonyi erdő rejtekének GPS koordinátái

Jó 1-2 km kacskaringózás elteltével kiválasztottam az órán az elmentett helyet és ráböktem, hogy akkor induljon a navigáció.

Szándékosan egy másik útvonalról, egy nagy kerülővel közelítettük meg. És láss csodát, szépen oda is navigált a kis vívoactive 4, bár vicc, hogy a 4 kis fadarabnak már nem leltük nyomát (nyugalom, a helyszín biztos volt, megismertük más dolgokról, árok, fák, bokrok, stb.). Talán a szél vitte el a fadarabokat, vagy a vadak, ez már örök rejtély marad.

Navigáció a Garmin vívoactive 4 okosóra segítségével

Navigáció a Garmin vívoactive 4 okosóra segítségével

Mindenesetre azt mondhatom, hogy 3-4 méteres pontossággal odavitt az óra. Mindezt egy zárt lombkoronás erdőben. Szóval, ha például felfedezel egy barlangbejáratot, vagy valami érdekes lelőhelyet egy teljesen ismeretlen helyen, mentsd el a helyet (GPS koordinátákat)! Hozzárendelhetsz valami jellegzetes ikont is az okosórán, pl. kék zászló, házikó, körben pont, stb. Így később is vissza tudsz majd barangolni a helyszínre a Garmin óra segítségével!

Dicséretben részesül a Garmin Connect!

Garmin Connect aktivitás elemzések

5 km-es jelvény!

Utólag nézve és elemezgetve az adataimat azt kell, hogy mondjam, hogy tiszta élvezet a Garmin Connect használata: erről az app-ról tényleg elmondható, hogy felhasználóbarát. Nagyon jól ki van használva a képernyő minden felülete és nagyon gazdag funkciókban: a különféle képernyő-érintési módok (2x koppintás, hosszan lenyom, 1x rábökés, elhúzás, stb.) révén, nagyon sokféle adat is elérhető – és opcionálisan azok is még jobban részletezve. Nagyon gördülékeny volt a különféle aktivitáselemzések böngészése a felületen.

9,8 / 10 pont, de csak a fentebb említett térképes baki miatt nem adhatok max pontot.

A pontosság kedvéért hozzá kell tegyem, hogy az iPhone 5s telefonommal használtam, IOS 12.1-en. Lehetségesnek tartom, hogy a készülékek, operációs rendszerek között lehet némi különbség. Kíváncsiságból azért megnéztem az AppStore-ban az értékeléseit is – itt már nem volt ennyire egyöntetű a kép, bár azért a többség elégedett az alkalmazással (4,7/5 csillag). Akik nem, azoknál általában a szinkronizálási problémák jelentettek bosszúságot. Ezeket viszont előbb vagy utóbb mindig orvosolja a gyártó.

Újdonságok

Jóga és légzőgyakolatok a Garmin vívoactive 4-gyel

Vannak tevékenységek, melyekhez értelemszerűen nem szükséges a GPS, ilyen volt a jóga és a légzőgyakorlat is.

A Légzőgyakorlat program egy jó ötlet és ügyesen meg is oldották, tetszett a működése. Ha valaki esetleg egyfajta nevelőeszköznek tekintené az órát, azt mondom, hogy akár segíthet is egy-két egészséges szokás kialakításában. Többféle légzőgyakorlat bele van táplálva az okosórába és mindegyik rövid iránymutatást is ad, mit csináljunk, hogyan lélegezzünk. A leghasznosabb az egészben, hogy a belégzés – visszatartás – kilégzés – visszatartás ütemét a csuklónkon is érzékelhetjük az óra enyhe rezgéseiből.

A rövid rezgések mindig a levegő visszatartását jelentik, a hosszúak pedig a be- illetve kilégzést. Amit kicsit hiányoltam, hogy nem tudtam egyedi légzőgyakorlatot beállítani. Szívesen kipróbáltam volna az 1-4-2 arányú légzést az óra jelzéseivel, ez egy meglehetősen erőteljes légzéstechnika, Simkó Gábor barátomtól ismerem. A légzőgyakorlatok közben egyetlenegy dolog az ember ellensége, a saját elméje, ami jobbra-balra elkalandozik. Az okosóra ütemet jelző rezgései viszont menetrendszerűen jönnek, és mindig finoman visszatérítenek minket a gyakorlathoz. Ommm.

Automatikus tevékenységkövetés

Kipróbáltam (pontosabban kipróbálta magát :D), működik. Például volt, hogy egy-egy nagyobb séta végén látom, hogy épp „zajlik” a tevékenység az óra műszerfalán. Hasznos újdonság, de ki lehet kapcsolni, ha zavarna minket. Én valószínűleg nem használnám, csak ha kifejezetten minél részletesebb mozgáselemzést szeretnék a napjaimról.

Body Battery – avagy az aktuális energiaszinted

Hasznos és jó kis újításnak éreztem. Azt hivatott mérni, hogy hány %-on pörögsz éppen. Noha teljesen hitelesnek nem tekinthető és szerintem nem is volt mindig teljesen pontos (az érzeteim alapján), általában nem állt messza a valóságtól. A mérőszám egy becslésen alapul, mely az aktivitásokon, a stressz-szinten és a pulzusszám-változásokon alapul. (A Body Battery-ről további részletek itt olvashatók.)

Néha mindenkinek jól jön egy külső „edző”, aki / ami figyelmeztet, hogy ideje pihenni, vagy épp kicsit többet mozogni…

Balesetészlelés

Hála a jó égnek szükségem nem volt rá, direkt elesni meg nem volt kedvem, így tehát csak említés szintjén írok róla, hogy ez is egy új funkciója a vívoactive sorozat negyedik generációjának. Hasznos biztonsági újítás, elsősorban extrém sportolóknak vagy időseknek.

Zenehallgatás az óra tárhelyéről és Spotify-ról

Jóllehet a 2019 elején megjelent szoftverfrissítéssel elvileg már a vívoactive 3 music is képes a Spotify-os szinkronizálásra, ezt még nem próbáltam. Én először a vívoactive 4-nél teszteltem a lehetőséget.

Az óra képes Wifi-n keresztül betölteni és lejátszani a a Spotify-on található lejátszási listáinkat. Meglepődnék, ha mindezt élőben tenné, de valószínűleg a Spotify – előfizetésünk azonosítása után – csak engedélyezi a zenék / lejátszási listák letöltését az órára.

Mindehhez persze először a Garmin Connect appon belül telepítenünk kell a Spotify kiegészítő alkalmazást is, de ez egy elég egyszerű és gyors műveletsor volt. Ezt követően pedig indulhat is a buli.

Spotify szinkronizálása okosórával

Spotify szinkronizálása okosórával

Airpods füleshez csatlakoztam, mellyel szinte zökkenőmentesen ment a zenelejátszás. Ezzel kapcsolatban azt figyeltem meg, hogy 40%-os körüli vagy ezalatti akkutöltöttségnél már néha döccent a lejátszás, ebben persze mind az Airpods, mind a vívoactive 4 töltöttsége limitáló tényező lehet. De itt is egyértelműen egy szintlépést figyeltem meg a vívoactive 3 music-hoz képest.

Az a modell nem volt különösen ajánlott az Airpods-hoz (nem is szerepelt a gyártó által javasolt Bluetooth-os fülhallgató listán), a vívoactive 4-gyel viszont szinte elenyésző volt a megakadások száma, kb. 2-3 számonként egy apró zökkenés. Szinte fel se tűnik, ha benne vagyunk az edzésben.

Menstruáció ciklus követés

Becsületemre mondom, hogy az óra beállításakor én beállítottam a férfi nemet, valamiért mégis felbukkant egyszer a Menstruáció követés a menüben. Na mondom, ha tesztelem az órát, teszteljük alaposan. De persze tényleg okos volt az óra, mert miután ráböktem, ez várt: „A megadott nem esetén a menstruációs ciklus nyomkövetés nem érhető el.” :) Szóval ezt csak a hölgyeknek hagyom itt, hogy tudják, van egy ilyen lehetőség is az órában.

Tevékenységnapló, heti bontásban

A Garmin vívoactive 4 a több héttel korábbi tevékenységeimet is elmentette, hetekre bontva. Úgy emlékszem, hogy a vivoactive 3 music-on a tevékenységnapló bizonyos számú tevékenység után felülíródott a legújabb aktivitásokkal. Ezt nagy előrehaladásnak éreztem, mert így nem kell azon aggódni, hogyha nem vagyok telefonközelben, és nem tudom időben szinkronizálni az edzéseimet, akkor a korábbiak elvesznek… Most minden megmaradt, a négy héttel korábbi legapróbb séta is – az óra memóriájában.

(Az nyilván nem újdonság, hogy szinkronizálás után a Garmin Connect-ben örökre ott lesz az edzésnaplónk. A mai napig látom a lassan 2 évvel ezelőtti vívoactive 3 music-os aktivitásaimat is.)

Parancsikon

A jobb alsó gombot hosszan tartva a Beállításokba is lejuthatunk, innen egyebek mellett kiválasztható a „Parancsikon” is, mely lényegében azt a programot takarja, amit az Idő képernyőtől balra pöccintve azonnal használhatunk is. Egy darab „Parancsikon” program beállítására van lehetőség, és ez lehet például az Időzítő, a Stopper, vagy akár a Hely mentése funkció is.

Hely mentése és navigálás

Nagyon hasznos funkció a feljebb már említett Hely mentése, különösen azoknak, akik új helyeken barangolnak, például egy ismeretlen városban, vagy akár egy nagy erdőben. Amikor a hely mentése funkcióra lépünk, először beméri az óra a műholdakat, majd felkínál egy listát kedves színes piktogramokból, hogy mégis hogyan mentse el a helyet: egy ígéretes strandot találtunk? Vagy egy vadlest (szarvas szimbólum)? Esetleg benzinkutat? És a többi. A funkció kincskeresőknek is hasznos lehet, vagy régészeknek, miután felfedeztek valami ígéretes, különleges helyet.

További parancsikonok:

  • Elemlámpa
  • Időzítő
  • Stopper
  • Zenevezérlők
  • Riasztások
  • Pénztárca

És persze ki is kapcsolhatjuk a balracsúsztatás / parancsikon megjelenítés lehetőségét.

Egy fontos technikai tudnivaló

Az okosóra üzemi hőmérséklete: 0-60 Celsius, a töltési hőmérséklete: 0-45 Celsius. Ha lehet, ne hagyjuk tehát tűző napon az órát, pláne ne töltés közben. Szaunába se célszerű bemenni vele, hacsaknem a korábban kitalált módszeremmel: egy törölközőt vastagon a karunkra, az óra köré csavarva. De csakis saját felelősségre és ne túl sokáig…

Összegzés

A Garmin vivoactive 4 teszt előtt két elvárásom volt az okosórával szemben (minthogy elődjét, a vívoactive 3 music-ot már volt szerencsém hordani – a tesztemet erről a modellről itt találod).

Az egyik az volt, hogy az óra legyen legalább olyan színvonalú kinézetben, akkumulátoridőben, GPS jelfogásban, és funkciókban mint elődje. Ez pipa. Sőt akkumulátoridőben mintha lett volna egy kis javulás (egyébként a hivatalos technikai adatok szerint is).

A másik pedig, hogy mutasson „valami újat” is, lévén, hogy a sorozat egy új tagját üdvözölhettük. Ezen a téren sem panaszkodhattam: szuper kis légzőgyakorlatok, energiaszint-mérés, fejlettebb zenehallgatás Airpods-ról, Spotify. A navigálás elvileg ugyan nem volt új funkció, de én most próbáltam ki először, nagyon tetszett, és jól is működött.

Az okosóra további újdonsága elvileg a víz alatti csuklón alapuló pulzusszám-követés, ezt sajnos nem tudtam kipróbálni.

Pozitívumok

Megnyerő külső, számtalan tevékenység. Éjjel-nappal „mindent IS” mér az óra. (Apropó, az alváselemzésre nem is tértem ki, hisz ezt a korábbi modellek is tudták. Ettől függetlenül egy nagyon hasznos lehetőség az alvási fázisaink jobb megismerésére.)

Ha nem éreznéd, hogy fáradt vagy, akkor szól, hogy ideje pihenni… Ha meg nem éreznéd, hogy lusta vagy, akkor pedig seggberúgdos az értesítéseivel és kitessékel edzeni! :)

Egy egyszeri, 5-10 perces Spotify beállítás után bármikor gyorsan átvihetők dalok / lejátszási listák az órára, melyeket így közvetlenül (telefon nélkül) az óráról hallgathatunk például egy edzés során (helyi Wifi segítségével). Tetszett a navigálás is (az általam csak „kincskeresés”-nek becézett funkció) és a jógik is megtalálják a számításaikat az órával: beépített rezgésekkel vezet végig a különböző légzőgyakorlatok beszív-benntart-kifúj-megtart fázisain „a kis karon ülő mesterbuddha”.

Strapabíró szerkezet, masszív üveg és szíj! Rendhagyó módon, több mint egy hónapig hordtam az órát, és szinte semmi nyoma nem volt a teszt után. Nyilván vigyáztam rá, de néha például kertészkedtem is benne.

Negatívumok

Néha a GPS jelet lassabban találta egy aktivitás indításakor, de a max. várakozás akkor is kb. csak 15 másodperc volt. Spotify-ról történő zenehallgatásnál Airpods-szal lényeges javulás volt érzékelhető a korábbi, vívoactive 3 music + Airpods kombóhoz képest. Míg az előző modellel számonként 2-3-szor megakadt, szaggatott a zenelejátszás, ezzel lényegében egy egész edzés alatt volt tapasztalható 2-3x ugyanez a jelenség. (Ez szinte elhanyagolható, de ettől függetlenül még mindig előfordult a jelenség.) Szintén nem oszt, nem szoroz sokat (számomra legalábbis), de a Garmin Connect térképe – az én tapasztalataim alapján – frissítésre szorul!

Ár

Összességében indokoltnak érzem az árazást az elődhöz képest: mind kinézetben (ok, ez szubjektív), mind funkciókban egyértelműen előrébb lépett a vívoactive 4.

Külön köszönet

A koronavírus miatt extra hosszú időre nálam maradhatott az óra, amiért külön köszönettel tartozom a Navi-Gate Kft.-nek!

Vásárlás

Az óra mindkét változata megvásárolható az APPSolute webshopjában (részletes leírás, ár, garanciális tudnivalók): Vívoactive 4  | Vívoactive 4s

További Garmin órák közüll pedig itt böngészhetsz!

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

20 hozzászólás

  1. Zsofia Opavszky on

    Szia

    Nagyon tetszett es meggyozo volt a vivoactiv 4-rol szolo leirasod!! Gratulalok!!
    A kerdesem az lenne hogy tenyleg nem kezmozdulatra villan fel a kijelzo?? Tenyleg folyamatosan vilagit??
    Most szeretnek valtani egy polar A360-rol😀

    Varom a valaszod es koszonom

    Zsofi

    Válasz
  2. Zsofia Opavszky on

    Szia Balazs

    Nagyon szepen koszonom a gyors valaszt, ami megnyugtatott😀
    Hamarosan megveszem az orat, es valoszinuleg lesz még kerdesem boven🤭
    Kicsit még vacilalok a galaxy active 2 es e kozott. Bar nagyban a garmin fele hajlok.
    Tudnek majd valahol szemelyesebben is irni neked az oraval kapcsolatosan??

    Koszi
    Zsofi

    Válasz
  3. Csonkáné Kinga on

    Szia!
    Tudnál teljes sport tevékenységi listát írni vívoactive 4s óráról. Mert pontos listát nem találtam. Mielött megrendeltem szeretném tudni milyen sportok vannak.
    Garmin futó órám van, de egy fitnesz, súlyzós edzés még jó lenne, ha lenne benne.
    Akkor lecserélném a vívoactive 4s-re.
    Köszönöm szépen. Szép napot.

    Válasz
  4. Kópházi-Feller Dóra on

    Szia Balázs!
    Ma vásároltam az eladónak vivoactive 4et, és egyszerűen nincs magyar nyelv az órán. Mi lehet ennek az oka? Légyszíves segíts! 😊 Köszönöm!
    Dóra

    Válasz
  5. Csutka Edó on

    Szia Balázs!
    Ma vásároltam egy vivoactive 4s-et, és egyszerűen nincs magyar nyelv az órán. Mi lehet tenni? Légyszíves segíts! 😊 Köszönöm!

    Válasz
  6. Szakál Attila on

    Kedves Balázs!
    Ha van rá lehetőség, akkor kérlek küldd el nekem email-ben a Vivoactive 4 nyelvi fájlját.
    PC-hez csatlakoztatva, sajátgépben \vívoactive 4\Primary\GARMIN\TEXT található nekem ezek:
    arabic.ln4
    bulgaria.ln4
    croatia.ln4
    greek.ln4
    romanian.ln4
    slovenia.ln4
    turkish.ln4
    Viszont magyar nincs.
    Ha van rá lehetőség, akkor kérlek küldd erre a címre:
    atti.szakal@gmail.com

    Válasz
    • Bognár Balázs on

      Kedves Attila!
      Úgy emlékszem, hogy az óra kezdeti beállításai során tudtam kiválasztani a magyar nyelvet. (Abban biztos vagyok, hogy magyarul használtam az órát. A képeken is látszik.) Nincsen sajnos ilyen magyar fájlom, de esetleg külföldi fórumokon is kérdezz utána! Illetve én is utánakérdezek még. Biztos hogy ugyanarról a modellről beszélünk ugye?
      Üdv, Balázs

      Válasz
  7. Zsofia Opavszky on

    Szia Balazs

    Nagyon szepen koszonom a gyors valaszt, ami megnyugtatott😀
    Hamarosan megveszem az orat, es valoszinuleg lesz még kerdesem boven🤭
    Kicsit még vacilalok a galaxy active 2 es e kozott. Bar nagyban a garmin fele hajlok.
    Tudnek majd valahol szemelyesebben is irni neked az oraval kapcsolatosan??

    Koszi
    Zsofi

    Válasz
  8. Bognár Balázs on

    Szia Gabi! Ne haragudj a lassú válaszért. A vízállóságról nem írtam részletesen a blogposztban, mert ahogy írtam is, ennél a modellnél nem teszteltem úszással, csak zuhanyzással.. de most a kérdésed kapcsán kicsit utánanéztem mások tapasztalatainak. A vívoactive 4 alapszintű vízállósággal rendelkezik (50 M / 5 Bar / 5 ATM), a beépített aktivitás a „Medencében”. Külön nyílt vízi úszás mint tevékenység nem szerepel benne, de néhány fórum hozzászólásban lehet olvasni arról, hogy mások az „Other” vagy magyarul „Egyéb aktivitás” programot használták nyíltvízi úszáshoz. (A GPS legyen bekapcsolva..) Én úgy gondolom, hogy bár nem célzottan az úszókra tervezték az órát, inkább általános, széleskörű felhasználásra, a nyíltvízi úszás is rendben lesz. Remélem segített a válasz :) Üdv, Balázs

    Válasz
  9. Ietta on

    Szia!
    Most kaptam egy Garmin vivoactive 4s változatot, amely külföldön lett vásárolva! A gyárilag benne lévő nyelvek között egyértelmű, hogy nincs magyar! Kérdésem, hogy tudunk ezen valahogy változtatni vagy felejtős a dolog? Köszönöm!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük