#szervizkaland #drón

Tengerbe esett a DJI Air 3

Egy Mavic Air 3-as drón is járt ma szervizünkben, amit beázás erős gyanújával kezdtünk el átvizsgálni. Sajnos elég hamar beigazolódott, hogy a készülék nemcsak érintette a tengervíz felszínét, hanem jól meg is mártózott benne. Sajnos ez menthetetlen kategória… De azért ilyen esetekre is lehet megoldásunk.

Ha véletlenül nedvesség érné DJI drónodat, fontos, hogy mielőbb eltávolítsd az akkumulátorát és desztillált vízzel minél előbb kimosd belőle a sós vizet. Ezután is tilos bekapcsolni, száraz, langyos helyre kell tenni, és ki kell szárítani. A szárításban sokat segíthet egy zacskó kifőzetlen, száraz rizs, aminek nedvszívó hatása felgyorsítja az eszköz száradását.

Tapasztalataink szerint a sós vízben beázott drónok többsége nem javítható gazdaságos keretek között, mert a tengervíz jó vezetőképessége komoly zárlatokat idéz elő az elektronnikai komponensekben és ha netán azt még túl is élné az elektronika, utána rendkívül gyorsan szét is marja a fém felületű alkatrészeket. Kicsivel több esélyed van, ha édesvízbe csobban a drón, de ott is nagyon fontos az akkumulátor mielőbbi eltávolítása és a készülék átmosása, szárítása, és eljuttatása szervizünkbe, hogy mielőbb el tudjuk kezdeni a teljes szétszedését és alkatrészenkénti megtisztítását és korróziógátló utókezelését.

Ha a szervizünkben leadott drónról az derülne ki, hogy nem menthető értelmes keretek között, abban az esetben se csüggedj: általában ilyenkor is tudunk adni egy kedvező ajánlatot a komplett drón cseréjére a javítás helyett, így azon sem kell aggódnod, hogy a megjavított drón esetleg tönkremenne egy rejtett hiba folytán, amit egy beázott drón javítás esetén sajnos nem lehetne kizárni 100%-osan.

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük