webshop menü
vívoactive 3, garmin, futás, aktivitásmérés, futás elemzés, futás statisztika készítés #okosóra #termékteszt

Garmin vivoactive 3 teszt: okosóra örökmozgóknak

„Hazaérve leállítottam a mérést, majd pár másodperccel később megérkezett a telefonomra is a jelzés: az aktivitás megtekinthető. Megnyitva egyből láthattam, hogyan változott a pulzusom futás közben, kilométerre lebontva visszanézhettem sebességemet és a szintkülönbséget is. Ez egyértelműen jobb annál, mint amit az iPhone-om mutat, és szerintem a vivoactive 3 (ebben is) felülmúlja az Apple Watch-ot.”

A Garmin vivoactive 3 futóóra (talán a sportóra helyesebb kifejezés) rövid idő alatt a szívünkbe lopta magát. A készüléket többen is teszteltük, és az első 4 dolog, ami eszünkbe jut róla: gyönyörű a kijelzője, egyszerű a használata, szokatlanul hosszú az akkumulátorideje és egy profi aktivitásmérő óra. Cikkemben szeretném alaposan bemutatni ezt az okosórát; szokás szerint minden előnyét és hátrányát megemlítem, hogy ha Garmin vivoactive 3 sportórán gondolkozol, akkor kellő szakmai megalapozottsággal hozhass döntést. A Garmin elég sok futóórát, GPS-es eszközt, sportkiegészítőt gyárt, sportórából sem ez az egyetlen választás, érdemes ránézned péládul a Fénix 5-re is, ha okosóra vásárlásán gondolkozol.

A Garmin vivoactive 3 a második okosóra, amit hosszabb ideig volt lehetőségem használni. Az első generációs Apple Watch elkényeztetett esztétikájával és a tökéletes kompatibilitisával, viszont felhasználói élményben, nos, nem volt tökéletes.

Csomagolás, beállítás

A fehér szíjas, ezüst-fehér modell volt nálam egy hétig. A csomagolás egy szürke doboz, amiről a tetőt leemelve megtaláljuk az áhított futóórát, melyet körülölel két szárny. Ezekben találjuk az útmutatót és a töltőkábelt. A kábel színe fekete, a csomagolás megfelel elvárásainknak. A szíj természetesen cserélhető más – Garmintól vásárolható – szíjakra.

Az óra hátulja, töltőcsatlakozó és szíjak. Garmin vívoactive 3 óraszíjak, fehér óraszíj, Garmin vivoactive 3 teszt, Garmin vivoactive Garmin vivoactive 3 vásárlás okosóra vásárlás, okosóra Budapest, Garmin vívoactive okosóra Garmin vivoactive 3 ingyen házhozszállítás vivoactive 3 vs fenix 5 vívoactive 3 vs fénix 5 garmin vivoactive vs fénix vivoactive vs fenix okosóra vásárlása garmin okosóra olcsón garmin okosóra vásárlása Garmin vivoactive 3 okosóra vásárlás Garmin vívoactive 3 okosóra teszt okosóra vs sportóra sportkaróra vásárlás sportóra vásárlása okosóra vásárlása garmin teszt garmin okosóra teszt vívoactive 3 teszt eredmény vívoactive 3 teszt eredmények garmin vívoactive 3 teszt összehasonlítás garmin okosórák összehasonlítása garmin megbízható bevált a vívoactive 3 tényleg jó tényleg jó a garmin márka? tényleg jók a garmin okosórái?

A futóóra hátulja, a töltőcsatlakozó és szíjak

Mi mással is kezdődhetne az okosóra teszt, mint az első benyomással? Az óra külseje megnyerő. Az alja rozsdamentes acél, a ház fehér, de strapabíró műanyag, és a kör alakú kijelzőt egy elegáns ezüst csík veszi körbe. Egyik oldalán találunk egy multifunkciós gombot, a másikon pedig egy érintésérzékeny felületet, amit – mint később kiderült – menük navigálására, görgetésre használhatunk.

Mindenek előtt vegyük a telefonunkat, és töltsük le a Garmin Connect alkalmazást! Itt egy gyors regisztráció után beírhatjuk adatainkat, fizikai jellemzőinket, alvási szokásainkat. Az óra bekapcsolása után Bluetooth-on keresztül tudunk kapcsolódni telefonunkhoz. Ekkor kezdődik a varázslat – az első szinkronizáció.

A vivoactive 3 rendszere és a Garmin Connect

A főképernyő, ahogy az egy okos- vagy futóórától elvárható, az időt, illetve az aznap megtett lépéseinket és lépcsőzéseinket mutatja. Nekem itt jött az első sokk, ami végigkísérte az élményemet az órával. Az alapértelmezett számlap, amivel legelőször szemben találjuk magunkat, nekem nem igazán jött be. De szerencsére a Connect IQ alkalmazásboltból letölthetünk más számlapokat is, illetve új edzésterveket, programokat is telepíthetünk okosóránkra.

A Connect IQ Bolt, garmin tesztelés, vívoactive 3 teszt, garmin vívoactive 3 tesztelés, garmin ConnectIQ használata, Garmin Garmin vívoactive Garmin vívoactive 3 Garmin vívoactive Budapest, garmin okosóra olcsón garmin okosóra vásárlása Garmin vivoactive 3 okosóra vásárlás Garmin vívoactive 3 teszt, okosóra teszt

A Connect IQ Bolt

Az alkalmazás elindítása után kicsit nehézkesen, de megtaláltam a Connect IQ menüpontot. Viszont ami itt várt, az kicsit meglepett. Egy böngészőfelület jön be az alkalmazáson belül, ahol külön be kell jelentkeznünk (akkor is, ha a Connect alkalmazásba már egyszer beléptünk), és ott egy kissé ömlesztett listából válogathatunk. A felület igényessége hagy maga után kívánnivalót: olyan érzésem volt, mintha egy 2007-es weblapon néznék játékokat az új Nokiámra, de a letöltés megbízhatóan működött. Ezt követően az óránkhoz visszalépve jelzi az alkalmazás, hogy a következő szinkronizáció során felkerül a friss tartalom a csuklónkra. (Ezt a jelzést minden egyes alkalommal megkapjuk, amikor kilépünk az “alkalmazásboltból”, és nem lehet lenémítani.)

Barangolás a számlapon

Szóval találtam egy jobb számlapot (a választásom egy Alpha nevű, minimalista stílusú felületre esett), majd elkezdtem felfedezni az órát.

Ahogy fentebb is említettem, az óra egyik oldalán található egy gomb. Ez elsőre nyomásérzékenynek tűnhet, de csak kétféle lenyomást képes megkülönböztetni: egy rövid nyomásra felhozza az edzésmenüt, hosszabb nyomásra pedig egy irányítóközpont-szerű felületet kapunk, ahonnan a telefonhoz kapcsolódást kapcsolhatjuk ki-be, valamint a “Ne Zavarj” üzemmódot kapcsolgathatjuk az órán és a telefonon. Ugyaninnen beléphetünk a Garmin Pay menübe. Ezekről a funkciókról később.

Az Irányítóközpont. "Hold to Edit" Címkék: Garmin Garmin vívoactive Garmin vívoactive 3 Garmin vívoactive Budapest Garmin vívoactive 3 okosóra Garmin vívoactive 3 sportóra Garmin vívoactive 3 teszt Garmin vivoactive 3 vivoactive 3

A számlapról függőleges görgetéssel (az ujjunkkal, vagy az oldalsó érintésérzékeny sáv segítségével) léphetünk át más felületekre. Ezek között a telefonunkra érkezett jelzéseket találhatjuk, a vérnyomásunkat, aznapi lépésszámunkat, a heti aktivitásunk összesítését, vagy a zenelejátszást irányíthatjuk. Ezeken a felületeken, ha ujjunkat balra elhúzzuk, további statisztikákat és menüpontokat találunk, ha pedig hosszan nyomva tartjuk őket, átrendezhetjük a sorrendet, ami szerint megjelennek.

Maga a felület nem a leggyorsabb, de megbízhatóan működik. Az órára telepíthető alkalmazások közül nem mindegyik működik megbízhatóan, ez valószínűleg annak „köszönhető”, hogy a Garmin alkalmazásboltjának nincs akkora kapacitása a közzétett alkalmazások tüzetes tesztelésére. Emiatt hamar elfogadtam a tényt, hogy a vívoactive 3 inkább egy okos sportóra vagy futóóra mint egy klasszikus “okosóra”.

Connect IQ

A Connect alkalmazás viszont lenyűgözően jól felépített, gyorsan működik, és a Connect IQ store-on kívül szinte mindenben tökéletes. A főképernyőn láthatjuk a napi és a heti statisztikáinkat, vérnyomásunkat (amit folyamatosan frissít az app használat közben!), stresz-szintünket, lépéseinket, aktivitásainkat, alvásmennyiségünket. A Challenges menüpont alatt kihívásokat állíthatunk be magunknak, a Calendar rész naptárszinten mutatja, hogy elértük-e korábban kitűzött mozgáscéljainkat, míg a News a Garmin híreit hozza el nekünk. Számomra a legjobb az volt, hogy az óra felületével ellentétben a statisztikákat mennyire logikusan felépítve olvashatjuk, és mennyire mélyen belemehetünk azokba a telefonunk elforgatásával, à la Részvények alkalmazás az iPhone-on.

A Garmin vívoactive 3 aktivitás-statisztikái. My day, Budapest running, Heart Rate, Steps, Intensity minutes... További címkék: Garmin vívoactive 3 okosóra teszt Garmin vivoactive 3 vásárlás okosóra, ingyen házhozszállítással, vívoactive 3 vs fénix 5 garmin vivoactive vs fénix vivoactive vs fenix okosóra vásárlása garmin okosóra olcsón, karóra teszt, okosóra teszt, okosóra vs sportóra, sportkaróra vásárlás, vívoactive 3 teszt eredmény, garmin vívoactive 3 teszt összehasonlítás garmin okosórák összehasonlítása garmin megbízható bevált a garmin vívoactive 3 a vívoactive 3 tényleg jó tényleg jó a garmin márka? tényleg jók a garmin okosórái?

A szinkronizáció gyors az óra és a telefon között, és általában a háttérben történik. A szoftverfrissítés viszont nagyon lassú, mind a telefonra letöltés, mind maga a frissítés átadása. Szerencsére ezzel csak ritkán kell foglalkozni.

Mozgás és alvás mérése a vivoactive 3 -mal

vívoactive 3, garmin, futás, aktivitásmérés, futás elemzés, futás statisztika készítés

Vigyázz, kész, rajt!

Késő novemberben volt nálam a vívoactive 3, és a cudar idő ellenére is elmentem vele futni. Úgy is hívtam magamban, hogy ez inkább egy futóóra teszt. (Ettől függetlenül, 15 féle sportprogramból lehet választani, tehát maradjunk abban, hogy a vivoactive 3 inkább sportóra mint futóóra.) A sportmenübe a gomb egyszeri lenyomásával léphetünk, majd a kívánt sportot kiválasztva elkezdhetünk bemelegíteni, amíg az óra megtalálja a GPS jelet.

Fontos megemlíteni, hogy a GPS használata közben a Vivoactive 3 sokkal gyorsabban merül, mint egyébként. Magammal vittem a telefonomat is, ugyanis kíváncsi voltam, hogy van-e észlelhető különbség a kettő eszköz teljesítménye között, és ugyan nem örültem neki, de a Vivoactive 3 ráébresztett, hogy lassabban futok, mint azelőtt gondoltam. A mérési adatok pontosabbak, és a folyamatos pulzusmérés is előnyös volt. Az óra alapbeállítás szerint minden kilométernél rezeg, ami az elején nagyon idegesített, de utána megszoktam, sőt, már vártam, hogy rezegjen a csuklómon. Amit tehát nem lehet megkerülni – egy profi sportolónak pláne –  hogy pontosabb a mérés eredménye.

Egyszerű, letisztult karóra design a Garmintól. További címkék: Garmin Garmin vívoactive Garmin fénix 5, 1 év garancia, cseregarancia, gyári garancia, vívoactive 3 magyar garanciával, vívoactive 3 ingyenes házhozszállítással

Hazaérve leállítottam a mérést, majd pár másodperccel később megérkezett a telefonomra is a jelzés: az aktivitás megtekinthető. Megnyitva egyből láthattam, hogyan változott a pulzusom futás közben, kilométerre lebontva visszanézhettem sebességemet és a szintkülönbséget is. Ez egyértelműen jobb annál, mint amit az iPhone-om mutat, és az Apple Watch-ot is felülmúlja.

Az alvásminőség mérése

A vívoactive 3 alvásstatisztikát is készít. Szimplán hagyjuk a csuklónkon és menjünk aludni – szinte percre pontosan tudni fogja, hogy mikor hajtottuk fejünket a párnára, és mikor keltünk fel. Közben méri, hogy épp mikor vagyunk REM és nem-REM alvásban, és ebből nagyon jó statisztikát készít. Képes arra is, hogy felkeltsen minket, viszont a rezgése olyan gyenge, hogy egyszer sem ébredtem fel rá. Egyelőre sajnos nem képes az alapján ébreszteni, hogy milyen alvási szakaszban vagyunk, de remélem, hogy a jövőben ezen egy szoftwerfrissítéssel segíteni fog a gyártó.

Kontraszt. További címkék: Garmin Garmin vívoactive Garmin vívoactive 3 Garmin vívoactive Budapest Garmin vívoactive 3 okosóra Garmin vívoactive 3 sportóra Garmin vívoactive 3 teszt Garmin vivoactive 3 vivoactive 3 Garmin vivoactive Garmin vivoactive 3 vásárlás okosóra vásárlás Garmin okosóra Budapest Garmin vívoactive okosóra vívoactive sportkaróra vásárlás garmin vívoactive akció garmin vivoactive olcsón Garmin vivoactive 3 ingyen házhozszállítás vivoactive 3 vs fenix 5 vívoactive 3 vs fénix 5 garmin vivoactive vs fénix vivoactive vs fenix okosóra vásárlása garmin okosóra olcsón garmin okosóra vásárlása Garmin vivoactive 3 okosóra vásárlás Garmin vívoactive 3 teszt, okosóra teszt okosóra vs sportóra sportkaróra vásárlás sportóra vásárlása okosóra vásárlása vívoactive 3 vásárlás vívoactive vásárlás garmin okosórák garmin teszt garmin okosóra teszt vívoactive 3 teszt eredmény vívoactive 3 teszt eredmények garmin vívoactive 3 teszt összehasonlítás garmin okosórák összehasonlítása garmin megbízható bevált a garmin vívoactive 3 a vívoactive 3 tényleg jó tényleg jó a garmin márka? tényleg jók a garmin okosórái?

Ébresztő

A vivoactive 3 teszt során nem mehettem el a számomra egyik legérdekesebb funkció mellett, ami nem más, mint a Garmin Pay. Ugyan itthon ez még nem elérhető, nagyon szerettem volna, hogy működjön, ezért mégis megpróbáltam. Sajnos tényleg nem működött.

Akkumulátoridő, vízállóság

Az okosóra hátlapján találhatjuk a csatlakozót, amivel a készüléket tölthetjük. Sosem láttam még hasonló kábelt, nagyon biztosan csatlakozik a készülékhez. Az óra gyorsan tölt és az akkumulátor nagyon sokáig bírja.

A hét nap alatt, amíg nálam volt, egyszer töltöttem újra. Nagyon elégedett voltam a vivoactive 3 akkumulátor-teljesítményével. Ahogy azt a hivatalos írások és más tesztek is megerősítik, a GPS aktív használata volt az, ami a legtöbbet merítette az akkumulátort. Ahhoz, hogy még többet bírjon az óra, ajánlom a fényerő csökkentését, ugyanis így is látszik minden fontos információ az óra számlapján.

Természetesen ez a Garmin sportóra is vízálló, és ugyan úszni nem vittem el, tanúsíthatom, hogy bárhol rajtunk lehet, a folyadék nem árt neki. Erről a Youtube-on elérhető számtalan összefoglaló videó is tanúskodik, bátran kijelenthetjük tehát hogy ez az okosóra úszáshoz is ideális. (Furcsa is lenne ma már, ha egy okosóra a vízállóság kérdésén vérezne el…).

Nekem való a vívoactive 3?

Ha sokat sportolsz, érdekel, hogy milyen állapotban van a pulzusod, és szeretnél egy divatos órát, és nincs szükséged az Apple Watch extra sallang-funkcióira (pl. képnézegetés az órán), ajánljuk a vivoactive 3-at. A készülék megbízható, és ugyan a felhasználói élmény pár helyen hagy némi kívánnivalót maga után, az óra minősége tagadhatatlan és remek érzés használni ezt a sportórát.

Nem állítom, hogy meg fogja váltani a világot, de nekem ez az óra sportoláshoz egy remek eszköz, szinte egy  „személyi edző” volt. Ha okosórán gondolkozol és szoktál sportolni is, akkor a Garmin vivoactive 3-at jó eséllyel Neked találták ki.

Bemutatkozik a Garmin fénix 5

fēnix - ha mindent tudni akarunk. További kulcsszavak: Garmin Garmin fénix 5 Garmin fenix 5 Garmin fénix 5 Budapest Garmin fénix 5 okosóra Garmin fénix 5 sportóra Garmin fénix 5 teszt Garmin fénix ingyen házhozszállítás vivoactive 3 vs fenix 5 vívoactive 3 vs fénix 5 garmin vivoactive vs fénix garmin okosóra vásárlása Garmin fénix 5 okosóra vásárlás Garmin fénix 5 teszt, okosóra teszt okosóra vs sportóra sportkaróra vásárlás sportóra vásárlása okosóra vásárlása fénix 5 vásárlás fenix 5 vásárlás garmin okosórák garmin teszt garmin okosóra teszt fenix 5 teszt eredmény fenix 5 teszt eredmények fenix 5 teszt összehasonlítás garmin okosórák összehasonlítása garmin megbízható bevált a garmin fénix 5? a fénix 5 tényleg jó tényleg jó a garmin márka? tényleg jók a garmin okosórái?

fénix 5 – ha mindent tudni akarsz

Ha még hosszabb üzemidőre vágysz (bár a vivoactive 3-nak is nagyon jó az akkumulátor ideje), és csak gombokkal szeretnéd irányítani az órád, továbbá komolyabb sportember vagy, akkor inkább a fénix 5-öt az 5S-t vagy az 5X-et ajánlom számodra. Ezeknek az órának a felülete hasonlít a vivoactive 3-éra, de hozzá kell szokni ahhoz, hogy hogyan működik az öt gomb, és mi mit irányít. Nekem több idő kellett a megszokáshoz, mint három-négy nap, viszont az alapvető parancsok egyből kézre állnak.

A fénix 5 érezhetően nehezebb, masszívabb óra, mint a vívoactive, és kevésbé okosóra, mint kistestvére. Inkább azoknak ajánlom, akik nagyon komolyan veszik a sportot!

Frissítés – a család új tagjai: Garmin vivoactive 3 music és vivoactive 4

Nyilván a címben szereplő modellek a cikk megjelenése után csak jóval később, 2018 nyarán, illetve 2019 végén jelentek meg, azonban fontosnak tartottuk ideilleszteni ezt a pár sort frissítésként.

A vivoactive 3 music-kal már a sportolás közbeni vezetéknélküli zenehallgatás is elérhetővé vált, és mindez okostelefon nélkül. A vivoactive3 music-ot az Apple Watch 3-mal hasonlítottuk össze, itt!

A 2019 végén megjelenő vivoactive 4 pedig további okos funkciókkal bővült! Ezekről részletesen írtunk a Garmin vivoactive 4 tesztünkben. Jó olvasást!

Felpróbálnád? Kipróbálnád?

A Garmin vivoactive 3 megvásárolható szaküzletünkben, ahol többi társával együtt csuklódra is próbálhatod. Ha szeretnéd több napig intenzíven tesztelni, igyekszünk erre is lehetőséget biztosítani. Ezügyben érdeklődj bármelyik munkatársunknál vagy írj egy levelet a bolt@appsolute.hu -ra!

Külföldről olcsóbb?

Fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy a Garmin magyarországi képviselete csak azokra a termékeire vállal cseregaranciát, amelyek rajtuk keresztül kerültek az országba. Ezért nem javasoljuk az óra külföldi beszerzését némi kedvezmény reményében, mert könnyen hoppon maradhatsz. Ha tőlünk, mint hivatalos magyarországi forgalmazótól vásárolod a vívoactive 3 vagy fénix 5 vagy bármely más Garmin termékedet, úgy ezekre egy év cseregaranciát tudunk biztosítani a magyarországi képviselet háttértámogatásával. Érdemes azt is tudnod, hogy nálunk ingyenes házhozszállítással vásárolhatod meg az okosórákat.

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

9 hozzászólás

  1. Rendes Béla on

    Felmerült bennem egy (egyelőre elvi) kérdés: Mikor tegyem a töltőre a készüléket ha ki szeretném használni a nappali (sportóra) és az éjszakai (alvásóra) funkciókat is?

    Válasz
    • Bognár Balázs on

      Kedves Rendes Béla!

      Elnézést, hogy csak most válaszolok! A válasz leginkább az Ön napirendjétől függ. A töltési idő nem olyan sok (pár óra) és természetesen nem feltétlenül kell éjszaka tölteni. Azt kell megnézni, hogy általában Ön mikor szokott sportolni, mikor szükséges a GPS használat (ez jobban meríti a készüléket) és ezek alapján lehetne végiggondolni, hogy a hét melyik napján és melyik napszakban legyen az a pár órás blokk, amikor töltődhet az sportóra. Ha inkább reggelente sportol, akkor előző délután-este rápillantani a töltöttségre és ha kell pl. 6 és 9 óra között feltölteni. Ha inkább esténként szokott sportolni, akkor aznap reggel, vagy délelőtt munka közben is tudja tölteni az órát. Általában heti 1 (max. 2 töltés) elég lesz az óra működéséhez, tehát sok „kieséssel” nem kell számolni. Remélem tudtam segíteni!

      Balázs

      Válasz
  2. Balazs on

    Nem sikerul kihamoznom egyik ora tesztjebol sem, hogy mi tortenik veluk, hogyan viselkednek az okos funkciok ha megszakad a blutooth kapcsolat a teloval es kozben jon mondjuk sms vagy még fontosabb, emlekezteto.
    A kapcsolat helyreallasat kovetoen minden megjelenik az oran vagy csak reszben vagy semmi? Ez abszolut dealbreaker kerdes, barmelyik orarol is legyen szo.

    Válasz
    • Bognár Balázs on

      Szia Balázs! Bocsánat a lassú válaszért. Levente és én is úgy emlékszünk, hogyha megszakad a Bluetooth kapcsolat, akkor nincs utána értesítés dömping, de nincs kizárva, hogy valamilyen beállítással ezt meg lehet oldani. Még utánanézünk.
      Üdv, Balázs

      Válasz
      • Nagy Péter Nagy on

        Tisztelt Cím!

        A Garmin vivoactive 3 rose gold okosórának mi a bluetooth hatótávja, mert sűrűn elveszti a kapcsolatot a telefonommal.

        Köszönöm!
        Péter

        Válasz
        • Bognár Balázs on

          Kedves Péter!

          Ne haragudjon a lassú válaszért. Pontos hatótávolságot nem találtam a hivatalos leírásban.

          De összeszedtem néhány tippet az angol nyelvű felhasználói útmutatóból magyarra fordítva, hátha segít:
          • Kapcsolja ki az okostelefont és a készüléket, majd kapcsolja be őket újra.
          • Engedélyezze a Bluetooth technológiát okostelefonján.
          • Frissítse a Garmin Connect alkalmazást a legújabb verzióra.
          • Távolítsa el készülékét a Garmin Connect alkalmazásból és okostelefonjának Bluetooth-beállításairól, és próbálja újra a párosítási folyamatot.
          • Ha új okostelefont vásárolt, távolítsa el régi készülékét a Garmin Connect alkalmazásból.
          • Vigye okostelefonját a készüléktől 10 m (33 láb) távolságra.
          • Okostelefonján nyissa meg a Garmin Connect alkalmazást, válassza a három vonalas vagy a 3 pöttyös piktogramot, majd válassza a Garmin Devices > Device hozzáadása lehetőségeket a párosítási módba való belépéshez.
          • Tartsa lenyomva az érintőképernyőt, és válassza a Beállítások > Kapcsolatok > Telefon > Párosítás lehetőségeket.

          Remélem segíthettem!

          Üdvözlettel,
          Bognár Balázs

          Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük