A kijelző fém merevítőlemezét át kell szerelni, iPhone 5 kijelzőcsere, részfolyamatok #blog #iphone #szervizkaland

Első iPhone 5 kijelzőcsere Magyarországon

A múlt hét folyamán végre lehetőségünk nyílt pár darab szigorúan eredeti iPhone 5 kijelzőt vásárolnunk, és nem is kellett sokat várnunk, hogy megérkezzen az első betört kijelzős iPhone 5 szervizünkbe. Korábban már megvizsgáltuk, hogyan lehet nyommentesen, a gyári garancia elveszítése nélkül szétszedni a készüléket, így arra számítottunk, hogy az iPhone 5 kijelzőcsere sem fog sok meglepetést tartogatni számunkra. Mégis volt egy pár a munka során.

Fotógaléria

A kijelzőt nagyon nehéz kifordítani a merev fémházból. Nem szabad pengével próbálkozni a készülék oldalánál, mert az egyből meglátszana, más módot kellett találni a nyommentes kiszedéshez. Arra is vigyázni kellett, hogy kifordításkor a szalagkábelek ne sérüljenek meg. A kijelzőmodul csatlakozóinak rögzítését nem bízták a véletlenre az Apple mérnökei, egy fémlemezzel van biztosítva a csatlakozósor, amit a lecsatlakoztatás előtt le kell emelni óvatosan.

Ezeket kell átszerelni az új kijelzőmodulra

A gyári kijelzőhöz nem tartozik előlapi kameramodul, proximity szenzor, fényérzékelő, felső hangszóró és mikrofon, így azt a törött kijelzőről kell átszerelni az új kijelzőre. Szintén át kell szerelni a kijelző belső felére rögzített merevítő fémlemezt is. Az iPhone 5 kijelzőcsere során a legnehezebb a kamera műanyagfoglalatának pontos áthelyezése az új kijelzőre, ez az az apró alkatrész, ami beállítja a kamera helyzetét az üveglapon belül, hogy pont középre essen. Szintén hasonló váz pozicionálja a közelítésérzékelőt is. Ennél is igen fontos a precíz áthelyezés, itt két 1 mm-es rés fölé kell pontosan helyezni az alkatrészt, különben nem fog jól működni.

A garancia megmaradt

Végül is nem volt egyszerű, de nem okozott sok nehézséget sem a kijelzőcsere. Elegánsan, precízen el lehet végezni a cserét gyári minőségű alkatrész esetén. Természetesen az eredeti Apple garancia megmaradt, mert a beavatkozásnak nincs nyoma és szerencsére a készülék burkolata sem sérült meg akkor, amikor a kijelző betört.

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

2 hozzászólás

    1. Öregszik az iPhone-od? Itt a megoldás! on

      […] Az összetört iPhone képernyőjét és előlapját is ki lehet cserélni. Ezt így csinálják. […]

      Válasz

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük