webshop menü
Mavic Mini propellerek összehasonlítása #szervizkaland #drón

Felcserélhetőek a Mavic Mini és Mini 2 propellerei?

Nemrég merült fel a kérdés, hogy a DJI Mavic Mini-re fel lehet-e tenni a Mini 2 propellereit? Rövid kis cikkecske jön, gyors válasszal a felmerülő kérdésre.

Kipróbáltam, de egyből kiderült, hogy nem felcserélhetőek a két modell propellerei. Szerencsére a gyártó színkódolta a propellereket: a Mavic Mini propellereinek vége szürke festést kapott, míg a Mini 2 propellereinek vége narancs színű.

A különbség a rögzítési módban van csak, érdekes módon a forma és dőlésszög teljesen azonos. A Mavic Mini propellereinek típusa 4726 F, ami azt jelenti, hogy 4.7 hüvelyk (kb. 120 mm) a propeller-pár átmérője és 2.6 hüvelyk a menetemelkedése. A Mini 2 propellerének típusa 4726 FM, tehát a méretei a típusszám alapján teljesen egyeznek az első generációs Mini-ével.

A Mini 2 propellerének csavarja hosszabb

A Mini 2 propellerének csavarja hosszabb

Nem igazán értem, hogy miért változtattak a rögzítési módon, ha ezt méretbeli változás nem indokolta, mindenesete nem ajánlom a típusok felcserélését. Készítettem pár képet a különbségekről, de le is írom a főbb különbségeket:

A Mavic Mini propellerrögzítő csavarjainak hossza (fejjel együtt) 6.33 mm, míg a Mini 2 csavarjainak hossza 7.33 mm. A lényegesebb különbség a menetek névleges átmérőiben rejlik: a Mavic Mini csavarjának átmérője 1.57 mm, míg a Mini 2-é 1.74 mm. Tehát a motorokba csak a saját csavarjait tudjuk becsavarni.

Állítólag a motorok paraméterei is változtak, talán amiatt, mert a Mini 2-ben már nagyobb feszültségű akkumulátor található, amihez elegendő kisebb KV értékű motor is.

Látható a motorok közötti különbség is

Látható a motorok közötti különbség is

Bónusz infó: A Mini 2-ben LiPo akku van, míg a Mavic Mini-ben Li-ion. Ez utóbbi jól tűri a hosszú állást, nehezen merül túl, míg az újabb modellekben lévő LiPo akkukra sokkal jobban oda kell figyelni. Érdemes pár havonta feltölteni, és használni kicsit, majd 60% köröli töltési szinttel elpakolni, ha nem használnánk hosszabb ideig.

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

2 hozzászólás

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük