gyakori iphone kérdések az iphone szerviz válaszol #adatmentés #iphone #szervizkaland #útmutató

GYIIK – Gyakran Ismételt iPhone-os Kérdések

iPhone szervizünk 12 éves fennállása óta megszámlálhatatlan mennyiségben kaptunk már kérdéseket. Igyekszünk mindig gyorsan válaszolni, de előfordul velünk is, hogy csak napok múlva reagálunk egy-egy problémára. Ez a cikkünk most arra hivatott, hogy minden létező iPhone-nal kapcsolatos kérdésre választ adjon. Csokorba szedtük a legfontosabb és leggyakoribb iPhone-os kérdéseket – időt spórolva ezáltal mind Ügyfeleink mind pedig saját magunk számára.

Ez az írásunk inkább egy gyűjtemény – valószínűleg nem lesz szükséged minden információra. Ezért használd nyugodtan a Cmd + F (Macintosh gépen) vagy a Ctrl + F (Windows-on) billentyű kombinációt, mellyel rákereshetsz egy konkrét kifejezésre, problémára!

A GYIIK (Gyakran Ismételt iPhone-os Kérdések) első felében az összes iPhone típust érintő, általános kérdéseket fogjuk végigvenni. Ezután rátérünk a konkrét iPhone modellekkel kapcsolatos problémákra.

A gyűjteményt alapvetően iPhone szerviz részlegünk tapasztalataiból állítottuk össze, de egy kis internetes kutatómunka is megelőzte. Az összes felmerülő kérdést témánként csoportosítottuk.

Ha esetleg nem kaptál választ a kérdésedre, akkor se csüggedj! Tedd fel a kérdésed a cikk alján a hozzászólások között, és hamarosan frissítjük az írást válaszunkkal.

Tartalomjegyzék

Általános iPhone szervizes kérdések

Természetesen az iPhone szervizünkbe érkező kérdések nagyrésze a telefonok javításával kapcsolatos. A leggyakoribb igény a leejtett telefonok törött kijelzőjének cseréje, az akkumulátorcserék, a hangszóró- és mikrofonproblémák, térerőproblémák orvoslása, a hibás kamera javítása, valamint szoftveres megoldások. A felhasználói kérdéseket ezért ezek köré a szervizelések köré csoportosítottuk.

Mennyi ideig tart a készülék bevizsgálása?

Általában a bevizsgálási idő 1-2 munkanapot vesz igénybe, erre azért van szükség, hogy a készüléket szoftveres terhelés mellett tudjuk tesztelni. Ezalatt az idő alatt az akkumulátor működését is teszteljük, többször teljesen feltöltjük és lemerítjük a készüléket.

Milyen alkatrészeket használunk?

Természetesen minden esetben eredeti, gyári alkatrészeket használunk a javításokhoz. Számtalan esetben találkoztunk olyan ügyfelekkel, akiknek kétszer kellett kifizetni a javítást, mivel elsőre utángyártott alkatrészt szereltek be a készülékükbe.

Mennyi ideig tart egy kijelző vagy egy akkumulátor cseréje?

Nagyjából egy ilyen jellegű javítás 2 órás átfutást vesz igénybe – ez tartalmazza a készülék teljes bevizsgálását, illetve hogy odafigyelünk minden olyan részletre, amitől a készülék kiépítése gyári marad (megőrizve ezáltal a gyári garanciát is).

Kijelzőcsere

Jár-e adatvesztéssel egy iPhone kijelzőcsere?

„Betört a kijelzőm, de félek, hogy az iPhone szervizben elvesznek az adataim.”  – gyakori kérdés, de nem kell tartani ettől. A kijelző cseréje nem érinti az adataidat. Egy biztonsági mentés nem árthat persze a javítás előtt, ezt azelőtt is elvégezheted mielőtt behozod telefonodat a szervizbe.

Megmarad a gyári garanciám más esetekre, ha kicseréltetem Nálatok a törött kijelzőmet?

Igen, minden kijelzőcserét nyommentesen végzünk, így a gyári garancia nem vész el.

Beázott iPhone

Mit tegyek, ha beázott az iPhone-om?

Kapcsold ki minél előbb, véletlenül se dugd töltőre, tedd száraz, meleg helyre és gyorsan keress fel egy iPhone szakszervizt, ahol szét tudják szedni, ki tudják tisztítani és egészségesen visszaadják a kezedbe. (Ui.: ha ezt a cikket a beázott telódról olvasod, akkor lehet, hogy már elkéstél… :D )

Más iPhone problémák

Nem hallom rendesen a másik felet telefonálás közben. Cseréltetnem kell a felső hangszórót?

Egyáltalán nem biztos. Gyakran csak a hangszóró nyílása tömődik el, ez a probléma pedig egy alapos tisztítással orvosolható. Ha a tisztítás nem oldja meg a bajt, akkor érdemes egy kivizsgálás alá vetni a készüléket. Felmerülhet alaplapi hiba is, de az esetek döntő többségében a hangszóró tisztítása vagy a hangszórómodul cseréje fogja megoldani a hibát.

„Miért nem tölt a telefonom?”

A hiba oka leggyakrabban, hogy a telefon csatlakozója eltömődött szösszel. Ilyenkor egy dokkcsatlakozó tisztítás megoldja a problémát, mely egyébként egy 10-15 perces, helyben megvárható művelet szervizünkben.

HEIC vagy JPG ?

A High Efficiency Image File Format azaz a HEIC az Apple által használt fájlformátum, mely nagy hatékonyságal tömöríti a képeket a készülékre. Előnye a helytakarékosság, míg a hátránya a hagyományos JPEG formátummal szemben, hogy kizárólag az iPhone képes olvasni a képfájlt.

A ,,live photo” formátuma ugyancsak HEIC-ben rögzít, melyet szintén kizárólag iPhone képes kezelni.

Érdemes beállítani, hogy iPhone-unk melyik formátumban mentse el a képeket. Ezt a készülék beállításaiban tudjuk megtenni: Beállítások -> Kamera -> Formátumok

Az iPhone-nal kapcsolatos kérdések

Melyik telefon modellt javasoljuk az Apple széles választéka közül?

Természetesen nagyon nehéz ez a kérdés, mivel mindenkinek személy szerint eltérő igényei vannak az egyes modellekkel szemben. Valaki a Plus-os modelleket preferálja, vannak olyanok akik ki nem állhatják, hogy nem simul kényelmesen a markukba a telefon. Vannak akiknek elég a 16GB és van olyan ügyfelünk aki nem adta alább az 512GB-os modellnél. iPhone szervizünkben, saját tapasztalataink alapján ár-érték arányában talán az iPhone 8-as modellre szavaztunk legtöbben. Ha egy jóval költséghatékonyabb megoldás érdekel, és nincs szükséged a legújabb telefonokra, akkor a régebbi modellek közül az iPhone SE-t ajánlanánk (bár kérdés, hogy meddig lesz szoftveresen támogatva az Apple által).

Mire figyeljünk használt iPhone vásárlásánál?

Használt iPhone vásárlás esetén is számos dolgon érdemes végigmennünk. Itt olvashatod a mi ellenőrzési listánkat.

  • A külső nem minden. Természetesen azért célszerű ellenőrizni a külső karcokat, mikrokarcokat, horpadásokat, töréseket. Ha ilyeneket nem találunk, akkor a telefon általános hardveres állapota is jó eséllyel rendben van.
  • a kijelző mindenhol érzékeli-e az érintést?
  • megjelenik-e az elülső illetve hátulsó kamerakép
  • az iPhone legyen kiléptetve iCloud-ból
  • Ha van rá lehetőséged, érdemes magaddal vinni MacBook-odat, a Coconut Battery programmal együtt: ezzel ugyanis ellenőrizhető, hogy hány ciklus van a telefon akkumulátorában, illetve milyen állapotú az akksi. (80%-os kapacitás illetve 700 ciklus felett már erősen érik egy akkumulátorcsere.)
  • Ellenőrizd a beépített iránytűt, hogy beáll-e északra!
  • A Hangjegyzetek app képes hangfelvételt készíteni?
  • Alsó-felső hangszórók megszólalnak rendesen?
  • A dobozon, a telefonban és a SIM tálcán szereplő IMEI szám egyezzen meg!
  • iPhone 8 és efölötti modellek vásárlásánál érdemes megvizsgálni a True Tone funkció elérhetőségét is: ez ad információt arról, hogy volt-e már cserélve a telefon kijelzője – illetve ha volt, akkor gyári minőségű-e az új kijelző
  • Ha van lehetőség rá, saját magunk aktiváljuk a készüléket a helyszínen!

+1 jó tanács: Adásvételi szerződés írása mindig ajánlott.

Hol találom az iPhone sorozatszámát?

A sorozatszám megtalálható a készülék dobozán, illetve a telefonon belül a Beállítások -> Általános -> Infó -> Sorozatszám menüpontban. Ugyanígy az IMEI szám is megtalálható ezeken a helyeken.

Mi a különbség a sima és az S-es modellek között?

Az S-es modellek mindig egy évvel később jelennek meg az alapmodellhez képest. Általában az alapmodell gyermekbetegségeit küszöbölik ki, illetve hardveres fejlesztéseket is kap, pl: jobb kamera vagy gyorsabb processzor. Bár az iPhone 7 esetében például nem érkezett S-es változat.

Melyik iPhone vízálló?

Egyik iPhone sem vízálló. A gyártó a cseppálló kifejezést használja szinte a legtöbb esetben. Sajnos ameddig nem vállalnak garanciát a beázásra addig az említett „funkciója” nem létezik a készüléknek. Sajnos a legújabb modell, az iPhone 11 esetében sem változott a helyzet…

iPhone 11 vízállósága

Az apróbetűs részekre is érdemes odafigyelni… 

Mi az IP 67, IP 68 ?

– IP67: teljes mértékben védett por ellen ÉS vízbe merülés ellen is védett korlátozott ideig
– IP68: teljes mértékben védett por ellen ÉS 1-3 m méter víz alatt folyamatosan használható 30 percen keresztül (de a gyártók ezt egyedileg határozzák meg).

A garancia mikor vész el a készülékekről?

Beázás vagy külső behatás (kijelzőtörés, váz törés/hajlás) esetén.

Mennyi ideig tart az Apple garanciája a készülékre, illetve hol lehet érvényesíteni azt?

Az Apple 1 év korlátozott garanciát vállal az iPhone-okra. Ha nem vagy biztos benne, hogy benne vagy még az időben vagy sem, itt tudod ellenőrizni a készülékedet: checkcoverage.apple.com/hu/hu

A gyári garanciát az Apple hivatalos szervizeiben lehet érvényesíteni.

Miért merül gyorsan a 6s-em?

A gyors akkumulátormerülés nemcsak az iPhone 6s-ra jellemző, sokszor láttuk a problémát a iPhone 5s-nél és iPhone SE-nél is. A probléma oka gyakran nem is az akkuk elöregedése, hanem a töltésvezérlő áramkör meghibásodása.

iPhone 7-ben és iPhone 8-ban lehet Home gombot cserélni?

Sajnos nem. Ezeknél a modelleknél az Apple megszabadult a mechanikus Home gombtól. Itt a gomb megnyomásánál a rezgő motor ad visszajelzést (taptic engine) amit mi úgy érzünk mintha kattanna a gomb. Ennek meghibásodása esetén sajnos a Touch id funkción kívül a Home gombot is elveszítjük.

iPhone 7-es készülékem van és egy ideje ha hívnak nem hallom a másik oldalt és engem sem hallanak.

Ebben az írásunkban van szó az iPhone 7 audio IC alaplapi meghibásodásról. Ajánljuk figyelmedbe!

iPhone 8-asomon nem működik a vaku, miért?

A hibajelenség általában a hátlapi kamera meghibásodása miatt érzékelhető. Ezt a modult cserélve általában a vaku is helyrejön.

Miért halkul el az iPhone X csöngése, amikor felemelem?

Azért, mert be van kapcsolva a “Figyelemérzékelő funkciók” a Face ID és jelkód beállítás alatt.

face id és jelkód

Szoftveres kérdések (iCloud, Apple ID, biztonsági mentés…)

Ha elfelejtettem az Apple ID jelszavamat mi a teendő?

Ez.

Mire jó az iCloud?

Az iCloud fiókunkba (ami alap esetben 5 Gb tárhelyet biztosít) elmenthetjük képeinket, kontaktjainkat, hangjegyzeteinket, jegyzeteinket. Ezeken kívül biztonsági mentést lehet készíteni a felhőbe ami elég jól tud jönni ha esetleg baj történne a készülékünkkel. Lehet nagyobb tárhelyet is vásárolni ami indokolt is lehet, mert az alap 5 Gb nem sok mindenre elég.

Hogy kell iPhone-on biztonsági mentést készíteni?

A feljebb említett iCloud-ba is lehet biztonsági mentést készíteni (Beállítások/ a saját nevünkre koppintunk a menü tetején / iCloud menüpont / iCloud biztonsági mentés) Az iCloud menüponton belül kiválaszthatjuk, hogy mik kerüljenek be a mentésünkbe.

Ezen kívül az iTunesban tudunk még biztonsági mentést készíteni. Itt titkosítani is tudjuk a biztonsági mentést. Titkosítás esetén a jelszavainkat sem kell újra beírnunk.

Az iPhone biztonsági mentés készítéséről itt írtunk részletesebben.

A készülékem nagyon furán rezeg, ez mitől lehet?

Esetleg a rezgőmotor egy csavarja kilazulhatott az idők során amit elég újra becsavarni. Elég ritkán hibásodik meg a rezgőmotor.

Gyakran jelzik ismerőseim, hogy nem tudnak elérni telefonon, ez mitől van?

Jó eséllyel „Ne zavarjanak” módban van a telefon. (A Vezérlőközpontban lévő holdacska ikont kell kikapcsolni.)

Hogyan töltsem a készülékem akksiját?

Talán legfontosabbnak azt tartjuk, hogy a készülék akkumulátora ne legyen kitéve szélsőséges időjárási körülményeknek. A telefonokat nem szabad egész éjszakára a töltőn hagyni, illetve az sem tesz jót ha a telefont túlmerítjük.

Melyik fóliát ajánlanátok az egyes készülékekre?

Az iPhone 5, 5s, SE készülékekre sima üvegfóliát. Az iPhone 6-tól felfele lévő modellekre a 3D üvegfóliát tudjuk ajánlani, mert az a teljes kijelzőnket védi.

Hol tudom megnézni a telefonom aktiválási dátumát?

A legújabb szoftver verziókba a telefonon is meg tudjuk már nézni az aktiválás dátumát, így ellenőrizni tudjuk a garancia lejárati idejét. Amennyiben nincsen nálunk a telefon viszont tudjuk a sorozatszámát, itt tudjuk ellenőrizni.

Home gomb cserénél miért veszítjük el a Touch ID funkciót?

Sajnos vagy nem sajnos az Apple azon készülékeiben amiben megtalálható a Touch ID funkció ez hozzá van rendelve az alaplaphoz. Egy Home gombhoz egy alaplap van hozzárendelve. Ha a gombot kicseréljük, a mechanikája működni fog, de a Touch ID-t sajnos nem fogjuk tudni többet használni.

Mi az a képernyőidő?

Az iPhone átlagos vagy napi használati idejének megtekintésére szolgál. Ezt a Beállítások/Képernyőidő lehetőségnél lehet megtekinteni. Beállíthatsz napszakra alkalmazásokra, tartalomtípusokra vonatkozó korlátozásokat saját magad (vagy gyerekeid) számára.

A készülékemet nem ejtettem le, mégis kezd elválni a váztól a kijelzőm.

Lehetséges, hogy a készülék akkumulátora kezdi alulról kinyomni a kijelzőt. Fontos, hogy ezt minél előbb orvosoljuk, mert akár maradandó károsodást is okozhat a kijelzőben. Az akkumulátorok puffadásáról már többször is írtunk.

A készülékemen maxon van a hangerő, mégis alig hallom ha csörög. Mit tegyek?

Lehetséges, hogy eltömődött a csengőhangszóród. Egy egyszerű tisztítással meg lehet oldani ezt a problémát.

Hogyan tudom telepíteni a Beta szoftvert?

A beta.apple.com – on jelentkezzünk be az Apple ID-val amit használunk (fontos, hogy a telefonunkról). Ezután le kell tölteni a beta profilt. A frissítéseknél meg fog jelenni az új Beta IOS. Fontos, hogy a művelet előtt csináljunk biztonsági mentést a számítógépünkre!

Régebbi szoftvert fel lehet telepíteni az iPhone-omra?

Néhány régi készülékre (3g, 3gs, 4s) vissza lehet rakni régebbi szoftvert. Ezektől felfelé sajnos nem lehet régebbi szoftvert letölteni.

Melyik bankoknál érhető el az Apple Pay?

Az Apple fizetési funkciója jelenleg az OTP banknál, a Gránit banknál, Erste banknál elérhető. (Cikkünket frissíteni fogjuk.) Ezen kívül még a Simple illetve Revolut alkalmazáson keresztül is tudjuk használni az Apple Payt. A Budapest banknál 2020 januárjától lesz elérhető.

Frissítés, 2019. dec. 4.: Mától a K&H banknál is elérhető az Apple Pay.

Hogyan tudok Android eszközről iPhone-ra költözni?

Android eszközről lehetőség van iPhone-ra, iPadre, és iPod-ra is költözni a Váltás IOS-re nevű alkalmazással. Az Android – iPhone adatköltöztetésről szóló útmutató itt olvasható.

Fontos, hogy a legújabb szoftver legyen a készülékemen?

Újabb készülékeknél (iPhone 7-től felfele) ajánlott, mert fontos biztonsági javításokat eszközöltek a készülékek szoftverében. A régebbi készülékek esetében előfordulhat, hogy egy újabb szoftver lelassítja a készülékünket.

iPhone 6 készülékem van és gyakran kevés Wifit lát a telefon és a gps is alig találja meg magát, ez mitől lehet?

Ebben az esetben nagy valószínűségel a Wifi antennát kell cserélni a készüléken, ez esetben az egész alaplapot ki kell szedni a vázból, mivel ezt az alkatrészt alulról csatlakozva találjuk meg az alaplapon.

Hol tudom megnézni a telefonom akkumulátor állapotát?

A készülék belső rendszerében is megtekinthető az akkumulátor állapota – Beállítások/Akkumulátor/Akku állapota. Ha esetleg Mac-et használsz akkor tudjuk javasolni a Coconut Battery programot, amelynek segítségével még pontosabban ki lehet mérni a telefon kapacitását.

Mit jelent ha azt mondják nekem a szervizben, hogy a telefonomban 524 ciklus van és 78%-os az akkumulátor?

Az iPhone készülékek akkumulátor kapacitása és élettartama is véges. Az alábbi számok mutatják meg a felhasználónak a tényleg állapotot. A 78% jelöli azt, hogy a készülék 100%- os töltöttségi szinten, 78% -os tényleges kapacitást képes leadni. Olyan mintha csak 78%-ig töltene fel a készülék. Az 524 ciklus jelöli azt a számot, hogy a készülék hányszor volt feltöltve 0%-tól 100%-ig, ez jelöl 1 ciklust. Szervizes tapasztalataink szerint 80% alatt, és vagy 700 ciklus felett érdemes cserélni a perifériát. Az iPhone akkuk kalibrálásáról sem érdemes elfeledkeznünk, erről ebben a cikkünkben írtunk részletesebben.

Mit tegyek ha elfelejtettem a jelkódomat?

Ebben az esetben sajnos csak teljes visszaállítás után lehet új jelkódot beállítani. Amennyiben volt biztonsági mentés, az aktiválási zár feloldása után vissza lehet tölteni a mentett adatokat, amennyiebn a mentés nem történt meg úgy kizárólag csak adatvesztéssel lehet a műveletet végrehajtani. Itt újra emlékeztetünk mindenkit az iCloud biztonsági mentés fontosságára.

Milyen kábellel és adapterrel töltsem a telefonomat?

Kizárólag eredeti Apple kábelt, vagy Apple Certificate kábelt és adaptert használjunk, az utángyártott kábelek és adapterek tönkretehetik a készülék akkumulátor perifériáját, rosszabb esetben alaplapi meghibásodást is okozhatnak. Az utángyártott töltők nem kímélik a készülékünket…

Betelt a telefonom tárhelye, mit tudok csinálni?

Érdemes szortíroznod egy nagyot. Első körben nézd végig a képeidet, videóidat és töröld a felesleges felvételeket. (Sokszor többet kattintunk ahhoz, hogy legyen egy-két jó kép, így biztos találsz sok egyforma fotót.)

A fotók kiválogatása után nézd végig milyen applikációkra nincsen szükséged. Az évek alatt észrevétlenül összegyűlik jópár, amit talán csak egyszer-kétszer használtál, de nincs is rá szükséged.

Az iPhone 5-től kezdve már a zenék is törölhetők közvetlenül a készülékünkről, anélkül, hogy csatlakoznánk az iTunes-hoz. Érdemes tehát a zenék között is böngészni egy kicsit, mi az amit alig vagy egyáltalán nem is szoktunk hallgatni.

Miután ezekkel megvagyunk, fotóink egy részét le is menthetjük számítógépünkre. (A kevésbé fontosakat pedig törölhetjük is az iPhone-unkról.)

Van olyan eszköz amire közvetlenül tudok menteni, úgy hogy nem használok számítógépet?

Van a problémára felhő alapú megoldás is, például az iCloud. Ha azonban kézzelfogható eszközre gondolsz, akkor ezek a megoldások sok tízezer forintba kerülnek.

Egy másik praktikus módszer lehet, hogy nem közvetlenül a telefonról mentjük az adatokat a Time Capsule-ra, hanem a Mac gépünk és az iTunes közvetítésével.

Mi az a Hard reset és mikor érdemes használni?

Ha például lefagyott az iPhone, vagy megbolondult a kamera, érdemes a kényszerített újraindítást (Hard reset) alkalmazni. Az egyes modelleken kicsit eltérő a folyamat. A gombokat minden esetben addig kell lenyomva tartani, amíg az Apple logó megjelenik. A művelet az iPhone 6s modellig a Home gomb és a bekapcsológomb, iPhone 7 esetében a  bekapcsológomb és a Hangerő-lefelé gomb együttes lenyomásával végezhető el. Az iPhone 8, 8 Plus, illetve iPhone X (és változatai) esetében a Hard reset folyamata így néz ki:

  1. Hangerő-fel gomb rövid lenyomása és elengedése
  2. Hangerő-le gomb rövid lenyomása és elengedése
  3. Bekapcsológomb hosszú lenyomása az Apple logó megjelenéséig

Milyen tokot javasoltok a telefonokra?

Korábban írtunk már a kijelzővédő fóliák és a tokok szerepéről, ha részletesebben érdeklődsz a téma iránt, javasoljuk olvasd el írásunkat! A rövidebb válaszunk pedig az, hogy attól függ, milyen körülmények között használod telefonodat. Ha például egész nap a kertben tevékenykedsz és fizikai munkát végzel, akkor telefonodat durvább behatások érhetik. Ebben az esetben például a Catalyst ütés- és vízálló tokokat javasoljuk. Gyakran több tízezer forintot tudnak megspórolni ezek a kiegészítők, hiszen mindenkivel előfordulhat, hogy véletlenül leejti, vízbe ejti a telefonját. Ha telefonodra jobban odafigyelsz, leginkább irodai környezetben mozogsz és a stílus a fontosabb, akkor egy egyszínű elegáns bőrtok, vagy szilikontok lehet a legmegfelelőbb Számodra.

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

18 hozzászólás

  1. Ferencz Marci on

    Jó napot!
    Olyan kérdésem lenne, hogy IPhone XR-t szeretnék Bluetooth-on rá csatlakoztatni személy autóra de a telefon nem találja az kocsit Bluetooth-on keresztül, mit tudok tenni hogy megtalálja??

    Válasz
    • Bognár Balázs on

      Kedves Marci! Ez attól függ, hogy milyen multimédiás eszköz van az autódba építve (CarPlay kompatibilis-e vagy nem) illetve, hogy melyik szoftver fut az iPhone XR -eden. Nyugodtan írd meg nekünk privátban (bolt@appsolute.hu) a részleteket és igyekszünk segíteni vagy hívd fel a bolti számunkat és keresd Márk kollégánkat. Üdv, Balázs

      Válasz
      • Sulcz norbert on

        Sziasztok
        1honapja XR vásároltam 6s le nyugdíjaztam.a régi és az új iPhone magától teljes hangerőre csörög pedig csak közepes hangerőt van mindenhol beállítva
        Köszönettel Norbert

        Válasz
  2. Kiss Dénes on

    Sziasztok olyan gondom van hogy ha belepek egy jatekba pl pubg, cod mobil, apro kijelzo remeges lesz ha hozza erek a kijelzo hoz, youtubon lattam sokan panaszkodnak erre, a kijelzom nem kapot torest se vizet, legújabb rendszer van rajta, nem tudom mi tevo legyek itt egy video https://youtu.be/-PXNE-YBDG8

    Válasz
    • Bognár Balázs on

      Szia Dénes! Ne haragudj, a kissé lassú válaszért. Pár tipp, ami szóba jöhet:
      1. Lehet, hogy valami giroszkóp hiba. Érdemes lenne megnézni, hogy az iránytű mit csinál: beáll-e rendesen vagy az is mozog.
      2. Az irántyű alkalmazáson belül van egy vízmérték is, azt is érdemes szemügyre venni.
      3. Illetve még egy “Mérés” nevű alkalmazást is, és itt ellenőrizd a szintet.
      4. Ami a videó alatti leírásban szerepelt mint megoldás, illetve egy komment is megerősítette, hogy a töltéssel is összefüggésben lehet a remegés. Ha kihúzod a töltődet, akkor is megfigyelhető a hibajelenség? Illetve fontos kérdés lehet az is, hogy eredeti Apple töltőt használsz?
      Remélem valamelyik tipp megoldja a gondot, majd jelezz!
      Üdv,
      Balázs

      Válasz
  3. Farkas Kevin on

    Jó napot az elmúlt napokban vettem egy iphone 4s-t és a tulajdonos akitől vettem a készüléket elfelejtette az Apple id-t vagy icloud-és nem tudok belépni és kéri az előző személy fiókját mi a teendő?

    Válasz
  4. Cecília on

    Üdvözlöm! Tegnap készítettem egy hangfelvételt az IPhone SE-n és mikor le akartam állítani kilépett az alkalmazásból, és nem jeleníti meg az új felvételt a hangjegyzetek alkalmazásban. Ha az IPhone főképernyő keresőbe lépek ott mutatja ezt a tegnapi felvételt a hosszával együtt, de ha rányomok nem indítja el csak visszairányít a hangjegyzet app-be de nincs köztük ez a felvétel. vissza lehet ezt valahogy hozni? Azt tudni kell hogy valószínű azert csinálta mert betelt a memóriája a telefonomnak. Azóta szabadítottam fel helyet, de továbbra sincs meg ez a felvétel csak a főképernyő keresojében látható ez a felvétel! Válaszukat előre is köszönöm! Üdv. C

    Válasz
    • Bognár Balázs on

      Igen, sajnos előfordulhat olyan hiba hogy a felvételt eltárolja idézőjelesen. De sajnos mivel tele van a memória ezért nem fogja mutatni. Azt érdemes ellenőrizni, hogy nincs-e esetleg véletlenül a felhőbe szinkronizálva! Üdv, Balázs

      Válasz
  5. Mikuska Vivien on

    Üdv!
    Van egy Iphone XR készülékem, aminek sajnos elfelejtettem a jelkódját, és tiltott. A kérdésem csak annyi lenne, hogy minden esetben vissza tudják állítani a készüléket, vagy létezik, hogy nem sikerül?

    Válaszát előre is Köszönöm!

    Válasz
  6. Mikuska Vivien on

    Üdv!

    Van egy Iphone Xr készülékem, aminek sajnos elfelejtettem a jelkódját és letiltott. A kérdésem csak annyi lenne, hogy minden esetben javítható a készülék, vagy létezik olyan eset, hogy nem lehet visszaállítani?

    Válaszát előre is köszönöm!

    Vivien

    Válasz
  7. Darai Bori on

    Szeretném ha a sim kártyán lévő kontaktokat el tudnám érni.
    Eddig probaltam i cloude sync el, gmail sync megvan, apple id ok, mégsem látom a kontaktjaimat.

    Válasz
    • Bognár Balázs on

      Kedves Zsuzsa! Ha magyar a készülék nyelve, akkor írásnál, ha egy karaktert hosszabban lenyomva tartunk, akkor feljönnek az ékezetes verziók is, pl. az „a” betű esetében: á, à, â, ä, æ, ã, å, ā ! Remélem segített a válaszom! Üdv, Balázs

      Válasz
  8. Kis Tamás on

    Üdv!

    iPhone SE (2016) telefonomat egy gyenge minőségű/olcsó szivartöltőre csatlakoztattam, ezt követően a telefon kikapcsolt és azóta nem kapcsol be, majd egy iPhone 5 készülék is ugyan így járt.
    Ezeknek az eszközöknek milyen alkatrésze sérülhetett, mit kell cserélni benne, hogy újra életre keljen?

    Köszönöm,
    Tamás

    Válasz
  9. iPhone felhasználó on

    Üdvözlöm!

    iPhone-nál is, mint Androidnál ajánlott a gyári adatok visszaállítása frissítés telepítése után abban az esetben, amikor egy újabb IOS főverziót telepítünk fel? Köszönöm

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük